LuontoRiihen palvelut hyvinvoinnin tueksi

Avataan aistit luovuudelle...

LuontoRiihi kutsuu luontoon avaamaan aistit, palautumaan, energisoitumaan Hyvinvointipoluille ja Luontotyöpäiville.

Luonto auttaa yhteisöjen yhteisen ja yksilöllisen ajattelun toimintaympäristönä pysähtymään hetkeen. Luonto tarjoaa erilaisen toimintaympäristön herätellä sekä yhteistä että yksilöllistä ajattelua ja luovuutta. Tekee hyvää oppia pysähtymään arjen kiireen keskellä ja luonto tarjoaa tähän loistavat puitteet.

Luontoympäristön hyvinvointivaikutuksia on tutkittu paljon ja kokemusperäisissä tuloksissa on todettu, että positiivisten fysiologisten vaikutusten lisäksi luonnossa vietetty aika rauhoittaa kehoa ja mieltä. Luonnossa oleskelu siis elvyttää, virkistää ja vahvistaa myönteisiä tuntemuksia.

Luonnon avatessa aistimme, se herättää myös luovuutemme. Luonto työyhteisöjen yhteisen ajattelun toimintaympäristönä auttaa yhteisöjä pysähtymään hetkeen. Luonto tarjoaa erilaisen toimintaympäristön herätellä yhteistä ajattelua ja luovuutta.

Luontolähtöistä valmennusta

Luontoriihessä hyödynnetään luontoympäristöä ja luontoelementtejä erilaisten ratkaisujen löytämiseksi. Luontolähtöinen valmennus tarjoaa samassa paketissa sekä elämyksellisyyttä että tavoitteellista toimintaa. Luontoriihen tavoitteena on tarjota yhteisöille hyvinvointia tukevia hetkiä, jossa samalla päästään ratkaisemaan arjen haasteita.

Luontovalmennuksessa käytetään sekä luontofasilitoinnin että luontofulnessin keinoja riippuen siitä halutaanko pureutua yksilön vai yhteisön hyvinvoinnin näkökulmaan. Luontovalmentaja on oppaana helposti lähestyttäviin luontokokemuksiin ja luonnon hyvinvointivaikutuksiin. LuontoRiihi tukee yksilöitä ja yhteisöjä vahvistamaan omaa hyvinvointiaan ja luovuuttaan. Palvelu sopii erityisesti työyhteisöille, jotka kaipaavat muutosta oman arjen sujuvuuteen ja hyvinvointia tukevien rakenteiden ylläpitämiseen. Luontovalmennuksessa käytetään luonto- ja taidelähtöisiä menetelmiä, jotka helpottavat kuormituksen hallintaa, vahvistavat ongelmanratkaisukykyä ja vuorovaikutusta.

Luontotyöpäivä

Metsäriihi palveluissa on (työ)yhteisöjen luonnon kokoustilat. Luontoympäristössä tapahtuva fasilitoitu kokoontuminen toteutetaan tavoitteellisesti tarpeen mukaisesti erilaisissa luonnollisissa kokoustiloissa.
MetsäRiihessä fasilitoija johdattaa tiimin keskustelua, huolehtii aikatauluista ja vie työskentelyä eteenpäin. Luonnon kokoustilat voivat olla lähiluonto kohteita tai esim. luonnonpuistoalueita.

Hyvinvointipolut

LuontoRiihen  hyvinvointipoluilla käsitellään merkityksellisiä asioita, pohditaan arvoja ja löydetään hyvinvoinnin avaimet. Yhteinen tuokio luonnossa auttaa sitouttamaan yhteisöä ja lisäämään yhteishenkeä. Riihipolut tiivistävät ryhmää, rentouttavat ja tarjoavat yhteisen kokemuksen. Jokaisella polulla syntyy oma konkreettinen toimenpide yhteisön hyvinvoinnin tueksi.
 

Luontoyhteys pajat

Luontoyhteyspajat on tarkoitettu eri kokoisille yhteisöille, jotka kaipaavat keinoja lieventää stressiä ja lisätä hyvinvointiaan. Käsiteltävät teemat ovat mm. oman vireystilan säätely, palautuminen, myötätunto ja rentoutuminen sekä luonnon hyödyntäminen hyvinvoinnin edistämiseen.
Luontoyhteyspajat vahvistavat osallistujien omaa toimintakykyä ja selviytymistä arjessa. Yhdessä koettu hetki lisää yhteenkuuluvuutta, vertaisuutta ja turvallisuutta. Pajat vahvistavat yksilöiden luontoyhteyttä ja luontosuhdetta.

Metsämieli® -tuokiot

Metsämieli®-tuokioissa yhdistetään luonnossa liikkumisen ja mielentaitoharjoitusten hyödyt kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevaksi ohjelmaksi. Metsämieli®-menetelmä perustuu tutkittuun tietoon luonnon hyvinvointivaikutuksista, mielentaidoista, positiivisuuden psykologiasta sekä tietoisuustaidoista.
Harjoitukset syventävät itsetuntemusta, taltuttavat stressiä, virkistävät ja antavat voimavaroja –vaikeissakin elämäntilanteissa. Metsämieli®-menetelmän kehittelyssä on hyödynnetty tutkittuja valmennusmenetelmiä, kuten vahvuuksien psykologiaa, mindfulnessia ja life coachingia.

Koulutukset ja kurssit

LuontoRiihi järjestää erilaisia luontolähtöisiä koulutuksia, kursseja ja maistiaisia. Esimerkiksi Luonto- ja taidelähtöiset menetelmät tarjoavat mahdollisuuden toteuttaa asiakastyötä luontolähtöisesti. LuovaLuonto on kokemuksellinen kurssi ohjaustyön ammattilaisille asiakastyön tueksi. Yhdessä kokeillen ja oppien löydetään omaan asiakastyöhön sopivat menetelmät luovaan luontotyöskentelyyn.
Vai kiinnostaako oppia uusia harrastuksia luonnon parissa ja viettää aikaa yhdessä vaikka ystäväporukan kanssa, lue lisää…

Etkö ole varma, mikä kokonaisuus juuri teille sopii tai haluatko keskustella yksittäisestä koulutuksesta valitun aiheen ympärillä?

Ota yhteyttä, niin räätälöidään yhdessä sopiva paketti teille.

Lähetä sähköpostia:  jaana@luontoriihi.fi
Soita:                              045 183 8044
Lähetä viestiä:             LinkedInissä
Seuraa:                          Instagramissa @luontoriihi

Ota yhteyttä

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.