LuontoRiihi - Luonto, Luovuus ja Leikki yhteisöjen hyvinvoinnin tukena

Tarvitsemme keskustelua ja aitoja kohtaamisia arjessa...

Ihmisillä on tarve vertaisuuteen ja kohtaamiseen, huomatuksi tulemiseen. Parhaimmillaan kohtaamiset ja vertaisuus tukevat kaikkia yhteisöjen jäseniä antamaan itsestään parasta toistensa hyväksi. LuontoRiihen missiona on tuottaa hyvää yksilöille ja yhteisöille. Silloin kun oppii huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan jaksaa olla myös aktiivinen yhteisön jäsen. LuontoRiihi tarjoaa kohtaamisen paikkoja, yhteisiä kokemuksia ja elämyksiä luonnon, luovuuden ja leikin avulla.

Vaihda maisemaa, pysähdy hetkeen ja ylläty...

Luonto toimintaympäristönä on voimaannuttava, hyvinvointia tukeva ja mikä parasta – luovuutta herättävä. Luonto inspiroi ja ihastuttaa, se herättää monenlaisia tunteita. Tämän päivän yhteiskunnalliset keskustelut ilmastonmuutoksista, luontokadosta ja kestävästä kehityksestä voivat olla hämmentäviä. LuontoRiihi omalta osaltaa haluaa vahvistaa yksilöiden ja yhteisöjen luontosuhdetta ja tutustua luontoon uusin silmin. Oman luontosuhteen vahvistuminen auttaa käsittelemään myös epämiellyttäviä asioita siihen liittyen.

Luonto, leikki ja luovuus yhteisöjen tukena...

Missioni on olla leikin ja luovuuden sanansaattaja. Sillä Luovuus (ja Leikki) on toinen intohimoni yhteisöllisyyden lisäksi. Haluankin haastaa kaikkia heittäytymään ja välillä hulluttelemaan. Koska silloin, kun uskallamme leikkiä ja katsoa laatikon ulkopuolelta, löydämme aivan uudenlaisia ajatuksia, oivalluksia ja ideoita. Näin ollen minun mielestäni, Luonto – Leikki – Luovuus, kuuluvat yhteen. Tästä oivalluksesta syntyi LuontoRiihi.

Olen Jaana Petäjoki, Luontovalmentajana autan yksilöitä sekä yhteisöjä rakentamaan parempaa vuorovaikutusta,herättelemään luovuutta sekä toimivampaa yhteistyötä luonnon, leikin ja luovuuden kautta. Kun pääsee eroon arjen kiireestä ja pysähtymään hetkeen, vapautuu tilaa aidolle kohtaamiselle, keskustelulle ja kehittymiselle.

Lähtekää kanssani Luontoon, Leikkimään, Leppoisaan keskusteluun ja Luonnon Lempeistä hyvinvointivaikutuksista nauttimaan.


Hyvinvointia Luontoreseptillä

LuontoRiihi haluaa olla mukana tukemassa yhteisöjen ja yksilöiden hyvinvointia ja sen ylläpitämistä. Luontoriihen palvelut tarjoavat yhteisöille mahdollisuuden uuden oppimiseen, oivaltamiseen ja oman hyvinvointinsa kartoittamiseen.

LuontoRiihen oma luontoresepti auttaa yhteisöjä löytämään oman merkityksellisen ja kestävän arkensa luonnon, luovuuden ja leikin avulla. Luontoresepti on yhteisölle mahdollisuus vahvistaa ja ylläpitää hyvinvointia ja löytää ratkaisuja sujuvan arjen rakentamiseen. Samalla yksilöt saavat hyvinvoinnin tueksi työkaluja ja vahvistettua omaa luontosuhdettaan.

LuontoRiihen  tuottaa hyvää yksilöille ja yhteisöille.

Luontoriihen resepti hyvinvoivan,
innostavan ja sujuvan arjen ylläpitämiseen

Luontoyhteyden vahvistaja

LuontoRiihi omalta osaltaan haluaa vahvistaa yksilöiden ja yhteisöjen luontosuhdetta ja tutustumista luontoon uusin silmin. Luontosuhteen vahvistaminen avaa ajatukset merkityksellisiin asioihin ja auttaa ymmärtämään omaa yhteyttään ympäröivään maailmaan.
Luontoriihen resepti hyvinvoivan,
innostavan ja sujuvan arjen ylläpitämiseen

Luotettava ja lempeä luovuuden herättelijä

Luonnon avatessa aistimme, se herättää myös luovuutemme. Luontoriihessä hyödynnetään luontoympäristöä ja luontoelementtejä erilaisten ratkaisujen löytämiseksi.
LuontoRiihi tarjoaa kohtaamisen paikkoja, yhteisiä kokemuksia ja elämyksiä luonnon, luovuuden ja leikin avulla.
Luontoriihen resepti hyvinvoivan,
innostavan ja sujuvan arjen ylläpitämiseen

Hyvinvoivan ja merkityksellisen arjen rakentaja

Luontoriihen tavoitteena on tarjota yhteisölle hyvinvointia tukevia hetkiä, jossa samalla päästään ratkaisemaan arjen haasteita.
LuontoRiihen missiona on tuottaa hyvää yksilöille ja yhteisöille. Silloin kun oppii huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan jaksaa olla myös aktiivinen yhteisön jäsen.
Luontoriihen resepti hyvinvoivan,
innostavan ja sujuvan arjen ylläpitämiseen

Kestävän ja vastuullisen arjen puolesta puhuja

Luonto inspiroi ja ihastuttaa, se myös herättää monenlaisia tunteita. Tämän päivän yhteiskunnalliset keskustelut ilmastonmuutoksista, luontokadosta ja kestävästä kehityksestä voivat olla hämmentäviä.
LuontoRiihi tarjoaa mahdollisuuden löytää oman näköisen vastuullisen arjen yhteisön hyvinvoinnin tueksi.

Tutustu valmentajaan

Koulutukset:

Yhteisöpedagogi (YAMK)
Tuotekehitystyön Erikoisammattitutkinto (palvelujen kehittäminen)
Luonto- ja ohjaustoiminnanohjaaja
Metsämieli® -ohjaaja
Green Care -hyvinvointipalveluiden diplomiopiskelija
Luonto- ja taidelähtöisten menetelmien taitaja
Luonnon hyvinvointivaikutusten asiantuntija

Olen Jaana Petäjoki, luontovalmentaja, ja -fasilitoija sekä yhteisöjen hyvinvoinnin tukija. Luontolähtöisessä valmennuspalvelussani yhdistyvät yksilön ja yhteisön hyvinvoinnin tukemisen lisäksi ratkaisukeskeinen ja luova toiminta.

Luonto toimintaympäristönä kiehtoo ja ihastuttaa minua aina vain uudelleen. Luonto itsessään ei vaadi mitään, se vain on. Meille ihmisille tekee hyvää oppia pysähtymään arjen kiireen keskellä, luonto tarjoaa tähän loistavat puitteet.

Luonnon hyvinvointivaikutuksia on tutkittu paljon ja näissä tutkimuksissa on todettu, että luonnossa oleskelu elvyttää, virkistää ja vahvistaa myönteisiä tuntemuksia. Luonto herättää aistimme ja luovuutemme, ratkaisukykymme vahvistuu, kun saamme uusia näkökulmia ajatuksiimme.

Luontolähtöisessä fasilitoinnissa ja valmennuksessa minua kiehtoo sen voimavaralähtöinen ja ratkaisukeskeinen työote. Yhteisöjen yhdessä oppiminen ja luovuus heräävät eri tavalla esiin luontoympäristössä. Yhteinen kokemus luonnon keskellä osallistaa, voimaannuttaa ja yhdistää.

Minusta on sanottu, että olen valmentajana ja fasilitoijana rauhallinen, tilaa antava ja kannustava. Pitkä kokemukseni erilaisissa työyhteisöissä ja asiakkaiden kanssa työskentelystä on antanut minulle hyvää kokemusta erilaisten tilanteiden kohtaamiseen ja ratkaisemiseen.

Kokemukseni on, että oikeilla kysymyksillä ja asioiden monipuolisella tarkastelulla syntyy oivalluksia. Luontolähtöisessä toiminnassa tämä juuri on lähtökohtana, luonnossa perspektiivi muuttuu ja mieli aukeaa uusille ajatuksille.

Minua kiinnostaa erityisesti luontoyhteyden tukeminen sekä luonto- ja taidelähtöisten menetelmien käyttö hyvinvoinnin tueksi. Valmennukseni on toiminnallista ja osallistavaa. Sertifioituna Metsämieli – ohjaajana luonnon hyvinvointivaikutusten hyödyntäminen ja mielentaitojen harjoittaminen valmennuksessa ovat minulle erityisesti mieleen.

Juureni ovat kuitenkin työyhteisöjen kehittämisessä ja tämän vuoksi innostunkin edelleen yhteisöjen kehittymisen ja oivallusten poluista. Olen erittäin innoissani Luontoriihen tarjoamista luonnon kokoustiloista, joihin mikä tahansa yhteisö voi tulla pitämään luontotyöpäivää. Minuun voi olla matalalla kynnyksellä yhteydessä, suunnitellaan teille sopiva luontotyöpäivä!

Etkö ole varma, mikä kokonaisuus juuri teille sopii tai haluatko keskustella yksittäisestä koulutuksesta valitun aiheen ympärillä?

Ota yhteyttä, niin räätälöidään yhdessä sopiva paketti teille.

Lähetä sähköpostia:  jaana@luontoriihi.fi
Soita:                              045 183 8044
Lähetä viestiä:             LinkedInissä
Seuraa:                          Instagramissa @luontoriihi

Ota yhteyttä

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.