Luontoyhteyspajat

Vahvista luontosuhdettasi...

Pohdintaako teillä mitä tarkoittaa luontosuhde tai luontoyhteys?
Onko keskusteluissa herännyt tarve ymmärtää luontoarvoja paremmin?

Luontoyhteyspajat on tarkoitettu erilaisille yhteisöille, jotka:
– kaipaavat keinoja lieventää stressiä ja lisätä hyvinvointiaan
– haluavat antaa aikaa yhteiselle keskustelulle ja pohdinnoille
– tarvitsevat hyvinvoinnin vahvistamista ja ylläpitämistä
– ovat avoimia erilaisten menetelmien käytölle
– ovat kiinnostuneita puntaroimaan omaa ja yhteistä luontosuhdettaan

Käsiteltävät teemat luontoyhteyspajoissa ovat mm. oman vireystilan säätely, palautuminen, myötätunto, luontoarvot, rentoutuminen sekä luonnon hyödyntäminen hyvinvoinnin edistämiseen.

Luontoyhteyspajat vahvistavat osallistujien omaa toimintakykyä ja selviytymistä arjessa. Yhdessä koettu hetki lisää yhteenkuuluvuutta, vertaisuutta ja turvallisuutta. Pajat vahvistavat yksilöiden luontoyhteyttä ja luontosuhdetta. Jokaisella meistä on oma luontosuhde, jota voi lähteä tukemaan ja rakentamaan, syventämällä luontoyhteyttä.

Luontoyhteyttä vahvistaa erilaiset luonnossa tehtävät harjoitukset, kuten metsäkävely, luontofulness- harjoitteet, luonnonelementtien läsnäolon huomioiminen sekä erilaisten aistien tietoinen käyttö luonnossa. Luontoyhteyden vahvistaminen auttaa ihmistä kehittämään parempaa ymmärrystä ympäristöstä sekä sen merkityksestä omassa elämässään. Tämä voi auttaa poistamaan erillisyyden kokemusta. Syvä luontoyhteys voi auttaa lievittämään stressiä tai ahdistusta ja tukea kokonaisvaltaista mielenterveyttä.

Luontoyhteyspajat voidaan toteuttaa myös osittain sisätiloissa sääolot huomioiden. Ihanteellisinta on kuitenkin vahvistaa luontoyhteyttään luontokontaktissa.

Luontoyhteys tukee hyvinvointia

Luontoyhteyspajoja on kolme erilaista ja yhden pajan kesto on 2 tuntia. Luontoyhteyspajoja voidaan kestoltaan räätälöidä tarpeen mukaan ja yhdistää muihin LuontoRiihen palveluihin.

LuontoVoimassa tarkastellaan luontosuhdetta luovan kirjoittamisen keinoin pohdiskellen ja LuontoRetriitissä taas enemmän kehollisesti ja aistien kautta. LuovaLuonto taas on luovuutta herättelevä ja taidelähtöisyyttä hyödyntävä tuokio. Kaikissa pajoissa hyödynnetään läsnäoloa ja itsereflektiota. Luontoyhteyspajat järjestetään luonnossa, pohdiskellen ja hitaaseen tahtiin edeten.
Luontoyhteysmenetelmät pohjautuvat eko- ja positiiviseen psykologiaan. Ekopsykologia lisää tietoisuutta luonnon vaikutuksista kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Positiivinen psykologia auttaa puolestaan löytämään omat potentiaalinsa ja voimavaransa.

Luovat menetelmät mahdollistavat erilaisten tunteiden käsittelyä myös ilman sanoja. Niiden käytöstä voi saada uusia näkökulmia ja merkityksellisyyden kokemuksia elämään. Esimerkkejä luovista menetelmistä on mm. maalaus, valokuvaus, kirjoittaminen, runous, liikeharjoitukset. Luovat menetelmät auttavat ihmistä olemaan vuorovaikutuksissa omiin tunteisiin ja kokemuksiin. Vaikeitakin tunteita on mahdollisuus käsitellä turvallisesti.

Luontoyhteyspajassa tärkeintä ei ole lopputulos vaan itse prosessi.

Minkä pajan valitset?

Etkö ole varma, mikä kokonaisuus juuri teille sopii tai haluatko keskustella yksittäisestä koulutuksesta valitun aiheen ympärillä?

Ota yhteyttä, niin räätälöidään yhdessä sopiva paketti teille.

Lähetä sähköpostia:  jaana@luontoriihi.fi
Soita:                              045 183 8044
Lähetä viestiä:             LinkedInissä
Seuraa:                          Instagramissa @luontoriihi

Ota yhteyttä

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.