Metsämieli®- tuokiot

Mielentaidoista hyvinvointia arkeen

Mielentaidot ovat nykyajan keskeisiä elämäntaitoja siinä missä kädentaidot aikoinaan. Hyvinvoinnin uhat liittyvät yhä useammin elämänhallinnan, hektisen elämänvirran, tunne-elämän ja vuorovaikutuksen ongelmiin. Mielentaidot ovat psyykkisen hyvinvoinnin työkaluja, jotka ylläpitävät ja lisäävät itsetuntemusta, tyytyväisyyttä elämään ja kokemusta tasapainoisesta elämästä. Ne auttavat sopeutumaan joustavasti elämänkaaren eri kohtiin, elämäntapahtumiin, työelämässä tapahtuviin muutoksiin ja muuttuviin olosuhteisiin. Mielentaidot ovat käytössä oman reagoinnin ja havainnoinnin tunnistamisessa, ajattelun jäsentämisessä, tiedon vastaanottamisessa, valikoinnissa, jäsentelyssä ja tulkitsemisessa ja muistamisessa.

Metsämieli®-menetelmän mielentaitoharjoituksissa vahvistetaan toiminta- ja yhteistyökyvyn säilymistä erilaisissa muuttuvissa ja kuormittavissa tilanteissa. Metsämieli®-menetelmän mielentaitoharjoitukset etenevät omien aistimusten, havaintojen ja reaktioiden tunnistamisesta tunteiden, ajatusten, ja niistä seuraavien tekojen tutkiskeluun. Mielen voimavaroja ylläpitämällä voi vahvistaa kosketusta oman ajattelun ja tulkintojen arviointiin sekä vuorovaikutukseen toisten kanssa. Jäykät ajattelumallit ja mielen ylikuormittuminen ennustavat herkkyyden ja joustavuuden vähenemistä. Silloin negatiivinen palaute saattaa laukaista lisää kielteisiä tunnelatauksia ja ajatteluratoja.

Kun mielentaitoja harjoitellaan ja kehitetään eri elämänvaiheissa, itsetuntemus, itsetunto ja elämäntyytyväisyys vahvistuvat.

Etkö ole varma, mikä kokonaisuus juuri teille sopii tai haluatko keskustella yksittäisestä koulutuksesta valitun aiheen ympärillä?

Ota yhteyttä, niin räätälöidään yhdessä sopiva paketti teille.

Lähetä sähköpostia:  jaana@luontoriihi.fi
Soita:                              045 183 8044
Lähetä viestiä:             LinkedInissä
Seuraa:                          Instagramissa @luontoriihi

Ota yhteyttä

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.