Luontotyöpäivä

Astukaa MetsäRiihen luontotyöpäivään...

Mietitkö, miten toisit uutta näkökulmaa yhteisönne keskusteluihin tai vaikka toimintamuotojenne kehittämiseen?

MetsäRiihen luontotyöpäivät sopivat teille, jos
– verkossa tai kokoushuoneissa pidetyt palaverit tuntuvat tahmeilta ja merkityksettömiltä
– tiimissä on väsymistä ja arki tuntuu hektiseltä
– haluatte haastaa yhteisöä löytämään uusia näkökulmia
– tiimin luovuus on hukassa ja halutaan virittäytyä uudelleen
– tarvitsette keskusteluun tukea ja jäsentynyttä työskentelyä
– kaipaatte uutta puhtia ja virkistäytymistä

Tilaa tiimillesi teemoitettu fasilitointi luonnossa. Luontofasilitointi auttaa tuulettamaan ajatuksia ja lisää mahdollisuutta luovaan ajatteluun. Luontoriihi järjestää erilaisia tiimin kehittämis- ja hyvinvointipäiviä, luontovalmennuksia tai johdon strategiatyöpajoja luontoympäristöissä.

Apuna työskentelyssä on ohjattu luontofasilitointi, joka on luonnossa tapahtuvaa tavoitteellisesti ohjattua työskentelyä tiimin tueksi.
Metsäriihi on yhteisöjen luonnollinen kokoustila, jossa on neljä erilaista palvelua.

Luontoympäristössä tapahtuva fasilitoitu kokous toteutetaan tavoitteellisesti tarpeen mukaisesti erilaisissa luonnollisissa kokoustiloissa. Poluilla fasilitoija johdattaa tiimin keskustelua, huolehtii aikatauluista ja vie työskentelyä eteenpäin. Luonnon kokoustilat voivat olla lähiluonto kohteita tai esim. luonnonpuistoalueita.

1 iso

MetsäRiihi -luonnon kokoustilat

1. Metsäkokous
toteutetaan luontoympäristössä, jossa poluilla edetään johdonmukaisesti kohti teeman mukaista tavoitetta. Metsäkokous etenee verkkaiseen tahtiin välillä pysähdellen. Kokouksessa voidaan käsitellä konkreettisia arkisia asioita, kuten viikkorakenteita, vastuunjakoja, aivoriihiä, työnsuunnittelua jne. Ryhmän aivojen tuuletus vapauttaa luovuuden.

2. Metsäpiiri
Metsäpiiri on yhteisön yhteinen keskustelutuokio. MetsäRiihen fasilitoitu keskustelu toteutetaan nuotiopiirin äärellä. Yhdessä kahvittelun lomassa pysähdytään hetkeen ja annetaan ajatusten virrata, löydetään yhteistä ymmärrystä ja opitaan yhdessä keskustelemaan ratkaisukeskeisesti. Metsäpiirissä voidaan hyödyntää tarvittaessa myös erätaukodialogia.

3. Metsäpaja
tarvitaanko tiimille prosessimaista kehittämis- tai strategiatyöpajaa, jossa ratkotaan ja visioidaan ja etsitään polkuja tulevaisuuteen. Luonnossa fasilitoitu työpajatyöskentely antaa tilaa luovuudelle ja uusille ratkaisuille. Kehittämispajassa syntyy uudet askeleet kohti tavoitteita. Luontoympäristössä toteutettu pajatyöskentely toteutetaan erilaisia fasilitoituja harjoitteita ja keskusteluja hyödyntäen.

4. Riihipolku
Riihipolut on suunniteltu ryhmän yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi sekä tueksi. Riihipoluilla käsitellään hyvinvointia, arvoja ja ollaan merkityksellisten asioiden äärellä. Hyvinvointipoluista löydät lisätietoja alla.

Riihipolut tukevat hyvinvointia

Hyvinvointipolkuja on neljä erilaista ja yhden hyvinvointituokion kesto on 2 tuntia. Riihipoluilla käsitellään merkityksellisiä asioita, pohditaan arvoja ja löydetään hyvinvoinnin avaimia. Yhteinen tuokio luonnossa auttaa sitouttamaan yhteisöä ja lisäämään yhteishenkeä. Riihipolut tiivistävät ryhmää, rentouttavat ja tarjoavat yhteisen kokemuksen. Jokaisella polulla syntyy konkreettinen toimenpide yhteisön hyvinvoinnin tueksi.

Hyvinvointipolut toteutetaan tilaajan toiveiden mukaisesti sovituissa toimintaympäristöissä.
Riihipolut voidaan toteuttaa yhdistäen sisä- ja ulkotiloja sääolojen mukaan.
Riihipolkujen reittejä voidaan myös yhdistää keskenään tai lisätä esimerkiksi luonnontyöpäivän yhteyteen.

Mitä polkua yhteisösi tarvitsee juuri nyt?

Etkö ole varma, mikä kokonaisuus juuri teille sopii tai haluatko keskustella yksittäisestä koulutuksesta valitun aiheen ympärillä?

Ota yhteyttä, niin räätälöidään yhdessä sopiva paketti teille.

Lähetä sähköpostia:  jaana@luontoriihi.fi
Soita:                              045 183 8044
Lähetä viestiä:             LinkedInissä
Seuraa:                          Instagramissa @luontoriihi

Ota yhteyttä

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.